افزودن نمک زیاد باعث کاهش ارزش تغذیه ای نان می شود

وی افزود: از نظر تغذیه ای، نان هایی مانند سنگک که با آردهای کامل و سبوس دار تهیه می شود، ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های تهیه شده از آرد سفید مانند نان لواش دارد.مقدمی تصریح کرد: سبوس، لایه های احاطه کننده گندم است که پس از تصفیه دانه گندم باقی می ماند. سبوس غنی از فیبر، کلسیم، پتاسیم، فسفر، آهن، مقادیر زیادی ویتامین های گروه B، مواد معدنی، پروتئین و مقدار کمی چربی است. ویتامین های گروه B در سلامت سیستم عصبی، تولید هورمون ها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. همچنین فیبر موجود در سبوس غلات علاوه بر سلامت دستگاه گوارش، احساس سیری به فرد می دهد و شیوع چاقی را در جامعه کاهش می دهد. وی گفت: مواد مغذی موجود در سبوس گندم به شرطی قابل استفاده است که تخمیر مناسب در آن صورت پذیرد، زیرا فرآیند تخمیر به وسیله مخمرها انجام می گیرد.دکتر مقدمی کنترل کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها، کاهش یبوست، پیشگیری و درمان همورویید، کنترل قند خون و کمک به رژیم های کاهش وزن را از فواید درمان سبوس خواند و متذکر شد: با استفاده از مقدار کمی پودر سبوس در خمیر نان بربری و یا در سطح نان های حجیم یا فانتزی، آن نان، نان سبوس دار محسوب نمی شود و باید توجه داشت که آرد استفاده شده باید درصد زیادی سبوس داشته باشد. مردم نیز بدانند که با مصرف نان سبوس دار (تیره) سلامت خود را تضمین می کنند.

منبع : روزنامه خراسان

/ 0 نظر / 20 بازدید